עצות להוזלת עלויות בבנק



  1. בררו עם הבנקאי איזה סטטוס כלקוח מעניק הטבות עדיפות. לדוגמה, סטודנט ייהנה מהטבות מפליגות , זאת בשל הסיבה שהבנק רואה בו נכס לטווח ארוך וכלקוח שפוטנציאלית יישאר בעתיד כלקוח בעל פעילות רווחית. את הבירור ניתן לעשות מאתרי האינטרנט של הבנקים ובמידה ואתם מתאימים לאחת הקטגוריות בקשו מהבנקאי שיגדיר את חשבונכם בהתאם.
  2. בצעו פעולות באמצעים ישירים. למשל העברות או רכישת ני"ע באמצעות האינטרנט או משיכת מזומנים עדיף שתיעשה רק מכספומט ולא דרך הדלפק. הבנקים משקיעים הרבה משאבים במערכות אלה והיגיון הוא שככל שהפקידים עובדים פחות בשירות עלות הפעולה זולה יותר. כל בנק מגדיר את האמצעים הללו שונה.
    בבנק לאומי השירותים ייקראו לאומי דיגיטל.
    בבנק מזרחי טפחות השם הוא בנקאות ישירה. וכן הלאה.
  3. מסגרת אשראי בנויה לרוב משלוש מדרגות המחלקות את המסגרת לשלוש. כל חלק מהמסגרת בגינו תשולם (על ידי הלקוחות..) ריבית שונה. הריבית על החלק הראשון של המסגרת תהיה הנמוכה (מסגרת של 10,000 החלק הראשון בה יהיה בין 1 ש"ח ל3,000 ש"ח, החלק העליון יהיו ה 2,000 ש"ח בין 8,000 ל 10,000 ש"ח, לדוגמה) ובגין החלק העליון תיגבה ריבית גבוהה. השאיפה לנצל כמה שפחות מהמסגרת, ככל שניצולה יהיה בחלקים עם הריבית הנמוכה הלקוח ישלם פחות ריבית. יש לקוחות שמבקשים להגדיל את מסגרת האשראי כך אם ינצלו אותה אזי ינצלו את החלק הראשון והזול שבה.
  4. תשלומים קבועים - תשלומים קבועים באמצעות החשבון תיגבה בגינם עמלה נפרדת על כל תשלום. באמצעות כרטיס אשראי אין עמלה בחברת האשראי ולכן העמלה שתיגבה היא בגין כרטיס האשראי שיורד פחת בחודש. התוצאה היא עמלה אחת בגין כלל התשלומים, עסקה טובה... ( קיים לכך חיסרון והוא שביום שמעוניינים לבטל התשלום קיים סרבול מהסיבה שחברת האשראי תצטרך אישור מבית העסק).


יש לכם עצות נוספות?
תוכלו להוסיף כאן למטה בתגובות.



תגובה 1:

  1. לכו לבנק הדואר, שם אמנם אין אשראי אבל העמלות בריצפה.

    השבמחק